Her finner du informasjon om digitale tilbud som kan være nyttige for deg som aktiv bibliotekbruker.

Boksøk

Boksøk er en kvalitetssikret søketjeneste driftet av Leser søker bok. Her finner du bøker for barn, ungdom og voksne, både skjønnlitteratur, faktabøker og tegneserier.

BookBites - bibliotekenes e-bok og e-lydbokapp

BookBites er laget for å gi deg gode lese- og lytteopplevelser. Appen brukes av alle folkebibliotek og offentlige videregående skoler i Agder, Innlandet, Nordland, Møre og Romsdal, Troms og Finnmark, Trøndelag, Vestfold og Telemark, Vestland og Viken samt E-bibliotek for sjøfolk. Appen kan lastes ned fra Google Play og App Store.

Filmbib

Filmbib har en unik samling av filmer for både barn og voksne: animasjonsfilmer, eksperimentelle filmer og humoristiske korte historier. Her er også historisk interessante, engasjerende og samfunnsaktuelle dokumentarer og mye mer. Alle filmene er kjøpt inn gjennom den nasjonale innkjøpsordningen for film. For å se filmene i Filmbib må du ha et nasjonalt lånekort. Filmbib er også tilgjengelig som app, den kan lastes ned fra Google Play og App Store.

Filmoteket

Her kan du velge blant norske, nordiske, europeiske og internasjonale titler som treffer både barn, ungdom, familier, voksne og seniorer. Spennet er mellom klassikere, filmatiserte bøker, store Oscar-vinnere og såkalte blockbustere (‘storselgere’) til smalere filmer i arthaus/ independent-kategorien. Filmene velges ut av Filmotekets redaksjon og i samarbeid med bibliotekene. Du kan se inntil 4 filmer i måneden. For å se filmene på Filmoteket må du ha et nasjonalt lånekort.

Flipp

Biblioteket gir deg nå gratis tilgang til 90 magasiner og tegneserier fra Egmont Publishing. Du må logge inn på appen via bibliotekets trådløse nettverk. Når du logger inn i appen får du tilgang i 7 dager, etter de 7 dagene må du logge på hos biblioteket igjen. Appen kan lastes ned fra Google Play og App Store.

Lesekroken.no

Eventyr på ditt og mitt språk er en tjeneste Kulturbadet bibliotek abonnerer på. Henvend dere til biblioteket for gratis tilgang.

Leser søker bok

Leser søker bok jobber for at det skal finnes flere bøker for alle lesere, og at bøkene skal være lette å få tak i. Kulturbadet bibliotek er en del av Bok til alle-nettverket til Leser søker bok.

MappaMi og Katalogsøk

MappaMi er din bibliotekmappe hvor du kan fornye lån og reservere bibliotekmateriale som bøker og filmer. I katalogsøk kan du søke i bibliotekets katalog.

Nasjonalbibliotekets nettbibliotek

Gjennom nettbiblioteket kan du få tilgang til bøker, aviser, tidskrifter, brev og manuskripter, og musikkmanuskript i Nasjonalbibliotekets samling. Deler av samlingen har begrenset tilgang. Henvend dere til biblioteket for hjelp med tilgang.

Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek (NLB)

NLB produserer og låner ut lydbøker, e-bøker, og bøker i punktskrift. De har bøker for både barn og voksne. Tilbudet omfatter også studielitteratur for studenter ved universitet, høgskole og fagskole.

PressReader

PressReader er en avisbase som gir nettilgang til ca 7000 papiraviser og magasin på rundt 60 språk. Her kan du lese dagens ferske papiraviser og utgaver inntil tre måneder tilbake i tid. Du må logge inn på appen via bibliotekets trådløse nettverk og HotSpot. Når du logger inn i appen får du tilgang i 7 dager, etter de 7 dagene må du logge på hos biblioteket igjen. Appen kan lastes ned fra Google Play og App Store.