Kulturbadet galleri og ArtBase Helgeland 66N inviterer til utstillingsåpning med Marianne Moe fredag 12. april kl. 18:00

Marianne Moe er født og oppvokst på Herøy. Hun har MA i tekstilkunst fra kunsthøgskolen i Bergen. Arbeidene hennes er innkjøpt til flere offentlige samlinger som Nasjonalmuseet, kunstindustrimuseet i Trondheim, Utenriksdepartementet, Oslo Kommunes kunstsamling og Kode Kunstmuseum i Bergen.

Utstillingen er del 2 av prosjektet Articulation - Jeg går inn i landskapet nordfra. Utstillingen har fått støtte fra Norsk Kulturfond og Billedkunstnernes vederlagsfond.

Prosjektet er produsert av ArtBase Helgeland 66°N i samarbeid med Kulturbadet Galleri. Samarbeidet markerer Alstahaug kommune i Nordland fylke under europeisk kulturhovedstad Bodø 2024. Tre separatutstillinger og en gruppeutstilling vil bli presentert i løpet av 2024.

Blikk mot nord er en separatutstilling kuratert av Kari Elfstedt.

Om utstillingen skriver kunstneren:
Når jeg vender mitt indre blikk mot nord ser jeg flotte solnedganger, men jeg kjenner også vinden, regnet og skodda som kommer sigende. Jeg ser min barndoms utsikt De syv søstre og Dønnamannen, for alltid lagret i minnet. Jeg ser øyer, holmer og skjær i tusenvis. Jeg ser landskap i endring. Jeg ser for meg fjellene langs leia og tenker på betydningen de har i mytiske fortellinger, og også hvor viktig de er som seilingsmerker. Jeg ser for meg båtryer, hun som klippet sauen, kardet, spant og vevde. Jeg ser for meg det nøysomme levesettet der alle ressursene ble brukt og gjenbrukt. Jeg ser 2024. Jeg ser at menneskene setter spor etter seg. Store spor. Men fjellene står der over oss. De er evigvarende bautaer, en trygghet i alt det uforutsigbare.

Å utforske og finne nye veier inn i et materiale er kjernen i mitt kunstnerskap. Jeg er inspirert av tradisjonelle tekstiler som båtryer og åklær.  Så vel som naturens formasjoner og skiftninger. Jeg arbeider med ullfilt som materiale, og jeg liker at det er kompakt og har gode muligheter til å bli skulpturelt.

Prosjektet har mottatt støtte fra Norsk Kulturfond, lokale kulturmidler, Bodø2024, Sparebank 1 Helgeland Gavestiftelse, og Nordland fylkeskommune.

Utstillingen står fra 12. april til 26. mai, 2024