Kulturbadet Galleri inviterer til utstillingsåpning av "Fjør og fjære" med Siri Tollefsen, lørdag 14. oktober kl. 13:00.

Siri Tollefsen bor i bygda Nøss, på vestsida av Andøya, Vesterålen.

Hun arbeider med digital grafikk, tekstilt kunsthåndverk og design.

Jeg utforsker det nære i naturen rundt meg, og finner stemninger og motiv i den rike eventyrverdenen som er til stede i landskapet på Andøya og i Vesterålen. Jeg inspireres av detaljer, former, farger og humor, og fugler har lenge vært en svært viktig inspirasjonskilde. 

Siri Tollefsen er utdannet på Kunsthøgskolene i Oslo og Bergen, med hovedfag fra seksjon for tekstil, på Kunsthøgskolen i Bergen, 1998.

Hun har deltatt på en rekke utstillinger rundt i landet, og har gjort oppdrag for blant annet Litteraturhuset og Fritt Ord i Oslo. I Bergen var hun tilknyttet atelierfellesskapet på kulturhuset USF Verftet, og samarbeidet også i gruppen Moe Udd Tollefsen, på bryggen i Bergen. Siri har også lang erfaring som tekstildesigner.

Siden 2015 har Nøss vært fast bostedsadresse. Her har hun sitt verksted, og hun er med og driver Atelier Nøss, som er et kunstnerstyrt galleri og studio.

Hun har gjort oppdrag for den kulturelle skolesekken i Troms og Nordland, og har jobbet med utstilling og styrearbeid i Sortland Kunstforening.

Medlem av Norske Kunsthåndverkere (NK) og Norske Kunsthåndverkere i Nord-Norge. (NKNN)