Hygiene

Vi ønsker et rent og trivelig badeanlegg for alle! God hygiene er viktig ved besøk i vårt anlegg. Skikkelig hår- og kroppsvask før en går i badet, bidrar til et rent og trivelig miljø for alle.

Svømmeanleggets vannkvalitet avhenger av hvor godt hver enkelt vasker seg. For å ha et rent vann å svømme i, tilsettes det klor. Klormengden som tilsettes i vannet avhenger av vår egen renslighet.

Er alle flinke å vaske seg etter reglementet, før en går i badet, begrenses bruken av klor. Dermed blir bademiljøet i badet godt. Som mange av oss har erfart kan klor irritere øyne og slimhinner. Så her må alle som besøker badet, være med å hjelpe til, slik at rensligheten ivaretas på beste måte.

Kulturbadet er et sted for alle og enhver. Det er vårt eget anlegg som vi alle eier noe i! Derfor ønsker vi at alle skal oppleve trivsel og hygge rundt seg, ved at vi som brukere etablerer en kultur som ivaretar lokaler, interiør og utstyr på en god måte. Her må vi stå sammen alle sammen til det beste for alle besøkende!

Når du kommer i garderoben tar du av deg skoene og setter dem i skohyllen. Jakker, luer og votter tar du med deg til skapet du skal benytte og legger de inn der. Husk å låse skapet før du går videre inn i anlegget.

Alle gjester skal før de går i vannet, vaske seg grundig med såpe. Dette gjelder også håret, om en ikke skal benytte badehette. Badetøyet skal tas på ETTER du har vært i dusjen.

Alle badegjester skal være iført rent og normalt badetøy, som badedrakt/bikini, badebukse eller badeshorts. Undertøy er ikke normalt badetøy.

Etter toalettbesøk skal det dusjes på nytt, om det ikke er bare et lite "tissebesøk".

Lag gode rutiner for barna og følg opp om de vil på toalettet. Ta dem gjerne med en gang i timen.

Er du uheldig på toalettet, tørker du opp etter deg.

Hvis barnet ditt bruker bleie skal det bruke badetruse med stramming rundt liv og lår i badet, sjekk denne jevnlig.
Barnet skal ikke ha bleie under badetrusa.


Bleier skal kastes i bleiebøtten i garderoben.

Hvis du benytter badstuen må du ha med deg et håndkle å sitte på.

All bruk av snus i badet er forbudt.

DET ER IKKE ANLEDNING Å FOTOGRAFERE I BADET UTEN SAMTYKKE FRA BADEVERT.

I Kulturbadet oppbevarer vi gjenglemt tøy i 4 uker. Uavhentet tøy blir sortert og gitt videre til egnet formål. Alt annet kastes.

Badende gjester må opp av bassenget og gå i dusjen senest 15 minutter før stengetid.