Her finner du en oversikt over hva vi kan tilby hos Kulturbadet Bibliotek . Er det noe du lurer på, er det bare å ringe 75 07 59 90 eller spørre i skranken.

Barne- og ungdomsavdelingen

Du finner skjønnlitteratur for barn og ungdom samlet i denne avdelingen. Bøkene er satt opp alfabetisk etter etternavnet på forfatteren. Vi har delt opp bøkene i aldersgrupper slik at bøker for de minste og ungdomsbøker er fysisk adskilt. Lettleste bøker for barn er samlet for seg selv og her finner du også de populære leseløve-bøkene. Tegneserier står i overgangen mellom barne- og ungdomsavdelingene. Lydbøker på cd er samlet i cd-krybben, barnefilmer er i krybben ved siden av. I barneavdelingen finner du også eventyrsamlingen og bøker på engelsk for barn og ungdom.

Voksenavdelingen

I biblioteket finner du skjønnlitterære bøker for voksne. Kriminal- og spenningslitteraturen er samlet for seg selv, merket med gult. Biblioteket har også egne hyller for humorbøker, dikt, skuespill og serielitteratur. Lydbøker på cd finner du også her. Filmene (DVD) står i egen reol midt i biblioteket. Vi har også depot med bøker på andre språk. Disse blir skiftet ut hver tredje måned. Finner du ikke det du ønsker? Spør oss!

Fagavdelingen

I biblioteket finnes fagbøker både for voksne, barn og ungdom. Disse bøkene er ordnet i kategorier etter innhold. Eksempler på dette er dyr, mat/drikke, helse og land. 

Lokalhistorie

Lokalhistorie for Alstahaug og områdene rundt kommunen er samlet i fagavdelingen. Dette er bøker og småskrifter som omhandler vårt nærområde, fra Brønnøysund i sør til Rana i nord, Træna i vest og Hattfjelldal i øst. Her finner du også folketellinger, skifter samt mer generelle dokumenter om slekt og slektsforskning. Biblioteket abonnerer på tidsskriftet Genealogen Biblioteket har et mikrofilmapparat i ungdomsavdelingen hvor publikum kan se på mikrofilm. Vi har kirkebøker, emigrantprotokoller, folketellinger, panteregister og Helgelands Blad helt tilbake til starten i 1904. Apparatet har kopimulighet.

Flerspråklig litteratur

Biblioteket bestiller ofte pakker med bøker på forskjellige fremmedspråk, disse kaller vi depot. Bøkene er til utlån hos oss i tre måneder før vi sender dem tilbake.

Ta gjerne kontakt med oss hvis du ønsker at vi skal bestille et depot med bøker på et bestemt språk. Vi vil gjerne vite litt om hvem som skal lese bøkene, slik at vi får bøker som passer. Vi kan bestille depot til barn, ungdom eller voksne, kvinner eller menn, innen bestemte temaer eller sjangre. 

Foajeområde

I forkant av biblioteket, i Kulturbadets foajeområde kan man lese aviser og tidsskrifter. Avisene og de nyeste numrene av tidsskriftene er ikke til hjemlån. Tegneserier for voksne finner du også her.