Velkommen til Kulturbadet Bibliotek

Her finner du en oversikt over hva vi kan tilby hos Kulturbadet Bibliotek . Er det noe du lurer på, er det bare å ringe 75 07 59 90 eller spørre i skranken.

Barne- og ungdomsavdelingen

Du finner skjønnlitteratur for barn og ungdom samlet i denne avdelingen. Bøkene er satt opp alfabetisk etter etternavnet på forfatteren. Vi har delt opp bøkene i aldersgrupper slik at bøker for de minste og ungdomsbøker er fysisk adskilt. Lettleste bøker for barn er samlet for seg selv og her finner du også de populære leseløve-bøkene. Tegneserier står i overgangen mellom barne- og ungdomsavdelingene. Lydbøker på cd er samlet i cd-krybben, barnefilmer er i krybben ved siden av. I barneavdelingen finner du også eventyrsamlingen og bøker på engelsk for barn og ungdom.

Voksenavdelingen

I biblioteket finner du skjønnlitterære bøker for voksne. Kriminal- og spenningslitteraturen er samlet for seg selv, merket med gult. Biblioteket har også egne hyller for humorbøker, dikt, skuespill og serielitteratur. Lydbøker på cd finner du også her. Filmene (DVD) står i egen reol midt i biblioteket. Vi har også depot med bøker på andre språk. Disse blir skiftet ut hver tredje måned. Finner du ikke det du ønsker? Spør oss!

Fagavdelingen

I biblioteket finnes fagbøker både for voksne, barn og ungdom. Disse bøkene er ordnet i kategorier etter innhold. Eksempler på dette er dyr, mat/drikke, helse og land. 

Lokalhistorie

Lokalhistorie for Alstahaug og områdene rundt kommunen er samlet i fagavdelingen. Dette er bøker og småskrifter som omhandler vårt nærområde, fra Brønnøysund i sør til Rana i nord, Træna i vest og Hattfjelldal i øst. Her finner du også folketellinger, skifter samt mer generelle dokumenter om slekt og slektsforskning. Biblioteket abonnerer på tidsskriftet Genealogen Biblioteket har et mikrofilmapparat i ungdomsavdelingen hvor publikum kan se på mikrofilm. Vi har kirkebøker, emigrantprotokoller, folketellinger, panteregister og Helgelands Blad helt tilbake til starten i 1904. Apparatet har kopimulighet.

Foajeområde

I forkant av biblioteket, i Kulturbadets foajeområde kan man lese aviser og tidsskrifter. Avisene og de nyeste numrene av tidsskriftene er ikke til hjemlån. Tegneserier for voksne finner du også her.